6 saveta za privlačenje novca pomoću Feng šuija


Principi feng šuija pomožu vam da stvorite okruženje (kako kod kuće, tako i u kancelariji) koja će vas osnažiti i pomoći vam da privučete energiju novca.

Imajte u vidu da dobar feng šui nije dovoljan – novac vam neće pasti sa neba zato što ste dekorisali enterijer na određen način. Morate i vi da se potrudite da do njega dođete, a narednih 6 feng šui saveta će vas dodatno ojačati na putu do vašeg cilja.

Uredna kuhinja

Kuhinja je direktno povezana sa vašom sposobnošću da privučete energiju novca. Neka ostava i frižider uvek budu organizovani i puni sveže hrane koje zapravo koristite. Novac ćete privući i redovnim čišćenjem šporeta – svaka ringla mora da bude funkcionalna i podjednako iskorišćena. Počistite nered u kuhinji i neka svaka stvar uvek bude na svom mestu.

Crvena, ljubičasta i zelena boja

Boja ima snažan uticaj na raspoloženje. Smatra se da crvena simboliše moć, a ljubičasta i zelena prosperitet. Međutim, postoji caka – morate izabrati boju koju vi volite. Najveća greška koju ljudi prave kada dekorišu dom u duhu feng šuija jeste što pristaju na izmene koje se njima lično ne dopadaju. Na primer, kaže se da je crvena srećna boja i ukoliko ofarbate ulazna vrata u crveno, privući ćete novac. Ukoliko vi ne volite crveno, preziraćete svaki ulazak i izlazak iz vašeg doma, a to svakako nije način na koji se stvara dobra energija.

Ulazna vrata koja zrače dobrodošlicom

Ukoliko ljudima nje lako da pronađu vaša ulazna vrata i srećnim okolnostima će biti teško da pronađu put do vašeg života. Obeležite vrata tako da budu vidljiva iz daljine i proverite da li zvonce na njima radi. Otirač ispred vrata uvek treba da bude čist. Prebrišite i stepenice, hodnik ili trotoar ispred vašeg doma i obavezno postavite saksiju sa biljkom.

Manje tričarija, više vodenih biljaka

Da biste privukli dobrobit, potrebno je stvoriti uredan i inspirativan dom u kojem nema mesta za nered. Nagomilavanje nepotrebnih stvari zakrčiće dobru energiju. Neka u našem domu uvek ima mesta za snažne izvore života – zelenilo (biljke i cveće) i svež vazduh. Važan dodatak u feng šuiju su fontane jer simbolišu novac, prosperitet i energiju.

Pažljivo koristite vodene simbole

Vaše finansije ogledalo su stanja u kojem se nalazi voda u vašem enterijeru. Ne dozvolite da nijedna vodena instalacija bude pokvarena – slavina koja curi simbol je protraćenog novca. Budite pažljivi i prilikom postavljanja slika inspirisanih vodom ili ogledala. Ni jedno ni drugo ne bi trebalo da budu viši od nivoa vašeg nosa.

Izvor:sites.google.com

Life Style

cvećefengu suifontanteprivlacenjeulazna vratavodene biljkezelenilo

KOMENTARI SU ISKLJUČENI