8 pokreta uz pomoć kojih ćete dobiti sve što želite


Bilo da ste na poslovnom sastanku ili razgovarate sa svekrvom, ovi moćni pokreti će vam svakako pomoći
Savladajte ovih osam vrlo suptilnih, ali moćnih pokreta telom i dobićete sve što poželite, bilo da ste na poslovnom sastanku ili da razgovarate sa svekrvom, jer ti gestovi govore mnogo više od reči u bilo kojoj društvenoj situaciji.

1. Nasmešite se i lagano podignite obrve

Kad želite nekoga da pozdravite, nasmešite se i podignite obrve i tako će vaša prisutnost u osobi koju pozdravljate da probudi osećaj ugodnosti i opuštenosti. Na taj suptilni gest naučili smo da odgovaramo pozitivno još kao bebe, jer majke se često smeše i dižu obrve kad se obraćaju svojoj odojčadi.

2. Skupite vrhove prstiju

Moć možete da projektujete i dok sedite tako da ruke držite ispred sebe i šake u položaju kao da držite loptu, odnosno da vam se dodiruju vrhovi prstiju. Ruke tako možete da držite na stolu, ali i ispod stola ili u krilu. Uz to držite leđa ravno kako biste se činili što višima.

3. Držite dovoljan razmak kad razgovarate s nekim

Niko ne voli da razgovara s osobom koja mu se unosi u lice, odnosno stoji preblizu, jer to stvara osećaj nelagode i druga osoba ne može da se koncentriše na ono što mu se govori, kao i kada stoji ravno ispred nas. Držite dovoljan razmak kad razgovarate s nekim i nemojte da stojite ravno ispred te osobe, već pod laganim uglom.

4. Ustanite i hodajte

Ako želite da imate moć, zauzmite prostor. Rasprostrite stvari ispred sebe na radnom stolu, a još efikasniji trik biće da ustanete i hodate okolo, naročito u situaciji kad ste na sastanku i imate osećaj da vas neko od saradnikapotcenjuje ili provocira. Ovu taktiku koriste policajci kod ispitivanja kako bi pokazali da imaju kontrolu.

5. Koristite ruke dok govorite

Korišćenje ruku dok govorimo, odnosno gestikuliranje njima u očima sagovornika čini nas samopouzdanim osobama. Uz to, u ljudskoj prirodi je da “govori” rukama kada se osećamo prijatno. Dok razgovarate s nekim pružajte ruke prema njemu kao da mu dajete komad papira, a zatim ih vratite sebi.

6. Rasporedite težinu na obe noge

Kad se ne osećaju prijatno, ljudi obično stoje tako da im težina tela nije ravnomerno raspoređena na obe noge, već je više težine na jednoj nozi. Ako želite da ostavite utisak vođe, stojite tako da vam je težina ravnomerno raspoređena na obe noge. Ispravite leđa i stojite ravno. Izgledaćete i osećaćete se bolje.

7. Održavajte kontakt očima

Izbegavanje kontakta očima čini vas sramežljivima, nedostupnima, mentalno odsutnima i kao da vam je dosadno, a sve to ne ide vam u korist u bilo kojoj situaciji. Kontakt očima je ključni pokazatelj nečije verodostojnosti. Držite neprekidan kontakt očima do pet sekundi nakon čega pogled možete da skrenete, pa ga opet uspostavite.

8. Držite ruke na bokovima

Vežbajte ovu pozu kod kuće, kako bi vam postala prirodna, tako da dva minuta stojite s rukama na bokovima, izbačenim i podignutim grudima i glavom. Uz to, vežbanje ovog “moćnog” stava pomaže u snižavanju kortizola, hormona stresa zbog čega ćete da budete smireniji, pa odmah i efikasniji.

 

Izvor:kurir.rs

Life Style

fokus ocimagovor telanogepogledruketezinavrhovi prstiju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *