Dižu se prije pet i super im je: 11 jutarnjih rituala za bolji dan


Jeste li se ikada zapitali što rade ljudi koji su ‘na nogama’ prije pet sati ujutro dok ste vi još u dubokom snu. Ranoranioci su podijelili 11 svojih najdražih stvari koje rade prije pet sati

1.Učinite ono što stalno odgađate

Započinjanje dana rano me potakne i daje mi osjećaj da mogu napraviti stvari koje su izazovne ili koje već dugo vremena odgađam. Uvijek ostavljam teške zadatke, poput rješavanja poreza ili prijedloga za novi posao, za rano ujutro, jer se tada najbolje osjećam da ih obavim – rekla je Cari S., koja obično ustaje između 4:30 i 5:15 sati.

2. Napravite ono što u danu ne stignete

Moj život ponekad zna postati užurban, tako da dragocjeno vrijeme prije pet sati iskoristim kako bih obavila neke stvari. Telefon mi ne zvoni, moja pošta nije zatrpana mailovima, nitko mi ne smeta. Nastojim napraviti što više stvari u to vrijeme. Spoznaja da imam tri ili nešto više neprekinutih sati za obavljanje posla je dobar osjećaj – kaže Wendy P. (40), tužiteljica, autorica i sveučilišna predavačica koja se obično budi u tri sata ujutro.

3. Pregledajte e-mailove

Otkrio sam da ako se organiziram rano ujutro, mogu biti učinkovitiji. Moja pošta nije zatrpana, telefon mi ne zvoni, a u domu je mirno i spokojno. Sve te stvari mi pomažu da se usredotočim na zadatke koji stoje ispred mene. To mi pomaže da se lakše pokrenem i izdržim dan  – ispričao je Margaux R. (35),  trgovac na društvenim mrežama koji ustaje između 3:30 i 4 sata ujutro. foto:

4.Informirajte se

Zaista želim biti informirana, pa svako jutro pregledavam vijesti. Ovaj ritual mi daje temeljno razumijevanje onoga što se događalo  do sad, olakšavajući mi da budem u tijeku s vijestima ostatak dana  – rekla je Joanna Faith W. (21) studentica i influencerica koja obično ustaje u četiri sata.

5. Vježbajte

Volim doći u teretanu do 4:45 ujutro, uglavnom zato jer je tiše i ima malo ljudi, što znači da mogu vježbati na spravama koje želim. I lakše mi se koncentrirati jer nitko nije raspoložen za pričanje tako rano. Osim toga, cijeli dan ćete se osjećati bolje – kaže Allison J. (44), direktorica korporativnog komuniciranja.

6. Vrijeme za hobi

Kada se probudim, prvo pišem tri sata. Otkrio sam da jutra imaju neku ležernost koja nestaje nakon pet sati kada dolaze obaveze. Prije toga osjećam se opušteno i kreativno. Volim to vrijeme iskoristiti za istraživanje svojih strasti. Za mene je to pisanje, a za nekog drugog je možda umjetnost ili glazba – rekao je Nadine P. (48), spisateljica koja se budi u tri sata.

7. Vozite bicikl

Obožavam raditi prije pet sati ujutro. Imam vremena da razmislim o svemu što me opterećuje. Vozim se biciklom odmah nakon što se probudim i prije nego što uopće uključim mobitel ili provjerim svoju poštu. To je jako smirujući način da započnem svoj dan. Također, volim vidjeti izlazak sunca – kaže Melissa S. (50), dizajnerica odjeće koja se budu u četiri ujutro.

8. Vrijeme za čitanje

Obično radim puno toga ujutro, ali najdraže mije čitanje. Jako volim čitati, ali kao mama s malom djecom rijetko imam vremena za to. Kada se probudim prije pet sati ujutro, um mi je dovoljno budan da se mogu usredotočiti na čitanje, a u mojoj kući je još uvijek mirno jer djeca tad još spavaju. To je savršeno vrijeme da se nagradim dobrom knjigom i savršen način za započeti dan – kaže Tameika D. (45), odvjetnica.

9. Vrijeme za sebe

Ja sam stilska blogerica i volim ujutro naći vremena za raditi ono što najviše volim, birati odjeću, napraviti frizuru i našminkati se. Ove stvari pomažu mi da se osjećam bolje, a odvajanje vremena za to mi pomaže da dan započnem sretnija – rekla je Joanna Faith W.

10. Ispunite svoj planer

Početak dana je poput novog početka – prazno platno. Osjećam se lijepo kad znam da imam cijeli dan za ostvarenje svojih ciljeva, posebno kad ih napišem u svom planeru odmah nakon što se probudim – kaže Margaux R..

11. Prvo kava

Volim sjediti vani u mraku sa svojim psima, računalom i šalicom kave. Obožavam se opuštati u svojoj pidžami i slušati tišinu, što je u gradu teško pronaći – kaže Cari S., a prenosi Self.

 

Izvor:24sata.hr

Zanimljivosti

bickle-mailhobiinformacijakafasportvezbanje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *