Napravite same gel od aloje vere protiv bora!


Potrebno je 10 minuta svake večeri pre spavanja za čudo!

Prema istraživanju naučnika iz Azije, koristeći svakodnevno manju količinu gela aloje vere znatno možete poboljšati elastičnost kože i ukloniti bore. U njihovom istraživanju učestvovalo je 30 zdravih žena, starijih od 45 godina, koje su 90 dana koristile gel aloje vere. Rezultati su bili zapanjujući!

Nakon tretmana kod njih se znatno smanjila količina bora, a takođe je došlo i do vidljivog poboljšanja elastičnosti kože lica.

Kako se pravi gel aloe vere:

Da biste napravile gel od aloje vere sve što vam treba je zdrava biljka aloe (Aloe barbadensis).

Postupak je jednostavan:

Važno je započeti čistim rukama. Takođe, koristite čist pribor za izradu, kako se gel ne bi kontaminirao.

  1. Odsecite spoljašnji list biljke (spoljašnji listovi su zreliji)

U listu će biti dovoljno svežeg, zdravog gela. S obzirom na to da je gel aloje lako kvarljiv, najbolje je pripremiti manju količinu. List ili dva, pogotovo ako su veći, dovoljni su za pola šoljice do šoljice gela. A ako imate mladu biljku, pazite da ne odsečete previše odjednom, jer je tako možete oštetiti.

  1. Iscedite sok

Postavite listove u šoljicu i pustite neka sok iscuri. Sok sadrži lateks koji može biti iritantan za kožu, pa je najbolje iscediti ga.

  1. Ogulite listove

Najbolje je koristiti gulilicu za povrće kako biste odstranili spoljašnji zeleni deo lista. Gulite pažljivo sve dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini lista.

  1. Malom kašičicom zahvatite gel

Proziran mekani gel je lako kašičicom odvojiti od lista. Uzmite koliko ga ima i stavite u čistu posudu.

  1. Gel pomešajte sa prirodnim konzervansom (npr. vitamin C)

Ako ste dobili više gela i želite da ga sačuvate mesec ili dva, umešajte 500 mg vitamina C za svaku ¼ šoljice ili dodajte nekoliko kapi ulja s vitaminom E. Promešajte sastojke (možete i blenderom).

  1. Sipajte gel u sterilizovanu staklenu posudu

Ako ste koristili neko od sredstava za čuvanje hrane, gel možete čuvati mesec ili dva u frižideru. Bez prirodnog konzervansa, gel je upotrebljiv nedelju dana.

  1. Upotrebite gel

Gel možete koristiti za hidrataciju kože. Od njega možete da pripremate i druge domaće lekovite preparate, a najbolje ga je koristiti kod površinskih iritacija kože.

Možete pomešati ½ šoljice aloje s ¼ šoljice otopljenog kokosovog ulja – tako ćete dobiti lekoviti hidratantni losion.

 

Izvor:srbijadanas.com

Zdravlje

beachfeaturedplaytravel

KOMENTARI SU ISKLJUČENI