Kako da koristite zakon privlačnosti i ostvarite svoje snove


Šta bi bilo kada bismo vam rekli da je ključ za ostvarenje vaših snova zapravo maštanje o njima? 

To je na neki način poenta Zakona privlačnosti, filozofije Pokreta Nove Misli, koji je osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama tokom devetnaestog veka, a koji je baziran na religioznim i metafizičkim konceptima. Suštinski gledano, ovaj princip vam govori da, ako se fokusirate na dobre i pozitivne stvari u svom životu, možete privući više dobrih i pozitivnih stvari. Ako se fokusirate na negativne, privući ćete više negativnosti.

Ovo verovanje bazirano je na ideji da su ljudi i njihove misli nastali iz čiste energije, te da se kroz proces privlačenja energije sličnom energijom, može poboljšati zdravlje, bogatstvo i lične veze. Kako oni koji veruju u ovu filozofiju kažu, Zakon privlačnosti vam može pomoći da dobijete posao iz snova, osvojite svog romantičnog partnera i drugo, dok oni koji nemaju poverenja kažu da je taj koncept zapravo metafizička pseudonauka.

Bilo da vam se ova ideja dopada ili jednostavno želite da se fokusirate na pozitivnu stranu života, otkrivamo vam pet načina koji vam mogu pomoći kako da koristite Zakon Privlačnosti da ostvarite svoje snove.

  1. Razmišljajte i govorite pozitivno

Pozitivnost je verovatno ključni sastojak Zakona privlanosti, uz mišljenje da vam se energija koju emitujete u svet vraća. Baš iz tog razloga proponentni pokušavaju da eliminišu negativnost koliko god da je to moguće. Čak i iako ste urođeno pozitivna osoba, veoma je lako da se okrenete negativnoj strani stvari.

Studija sprovedena prošle godine ispitala je koji efekat pozitivnost ima na funkciju vašeg mozga, a rezultati će vas navesti da reč “ne” u potpunosti izbacite iz svog rečnika. Istraživači su proučavali 240 dece, između 7 do 10 godina. Deca koja su bila pozitivna imala su bolju sposobnost rešavanja matematičkih zadataka, poboljšanu moć pamćenja i rešavanja problema.

Važno je da naglasimo da, da bi pozitivnost delovala, prema Zakonu privlačnosti ona mora biti iskrena. Dakle, ne možete samo reći i pomisliti nešto, već morate zaista verovati u to.

  1. Vodite dnevnik zahvalnosti

Možda će neki od vas sada pomisliti da je Zakon privlanosti poprilično sebičan. Na određenom nivou, on to svakako i jeste, jer predstavlja fokusiranje vaše energije kako biste vi dobili ono što vi želite. Ipak, morate biti zahvalni na svemu što već imate. Praktikovanje zahvalnosti je usko povezano sa pozitivnosti, jer ćete se bolje osećati kada shvatite koliko dobrih stvari imate u svom životu. Držite sveščicu pored svog kreveta i povremeno u nju zapišite sve stvari koje čine da se osećate dobro.

  1. Kreirajte tablu vizije 

Kada vizuelizujete svoje ciljeve, zapravo emitujete snažnu frekvenciju prema univerzumu, što će vam pomoći da prizovete pozitivnu energiju. Kako biste sebi pomogli u tome, kreirajte tablu vizije, bilo pravu ili virtuelnu i gledajte je kad god da vam je potrebna inspiracija. Na vašoj tabli se može naći šta god da želite – ograničenja nema.

  1. Pravite spiskove obaveza

Zapišite šta sve morate uraditi kako biste ostvarili svoje ciljeve. Liste obaveza su neverovatno korisne kada se radi o poboljšanju produktivnosti i smanjenu anksioznosti vezanih za zadatak koji moramo obaviti. Nemojte zapisivati samo dugoročne ciljeve, već ih podelite na manje i lakše ostvarive zadatke.

  1. Tražite pomoć

I dok se veći deo Zakona privlačnosti svodi na vaše misli i dela, možete pomoći sami sebi tako što ćete u svoje planove uključiti osobe koje su iz vašeg okruženja. To može biti efikasno na dva nivoa: prvi nivo se krije u činjenici da vam neko zaista može pomoći da ostvarite svoje ciljeve, dok je drugi nivo predstavljen motivacijom koju osećate kada nekome govorite o svojim ciljevima.

  1. Budite strpljivi

Nemojte očekivati da ćete svoje ciljeve ostvariti u malom vremenskom roku – to će vam samo napraviti dodatni pritisak i možda će vam pojesti deo motivacije koja vam je neophodna za ostvarenje svog cilja. Budite strpljivi i marljivo radite na svakom delu svog plana.

 

Izvor:marieclaire.rs

 

Zakon privlačenja

dnevni zahvalnostidnevnik radaobavezepozitivno razmisljanjeprivlacnostspisakuspehvizija

KOMENTARI SU ISKLJUČENI