Nauka kaže da nas ovih 6 stvari čine manje privlačnim


Pravila privlačenja uvek će biti misterija i oblast koja se iz dana u dan otkriva. Međutim, ako se pita nauka, postoje neke osobine zbog kojih nas drugi smatraju manje privlačnim.
Evo koje je sakupio sajt Business Insider.

Neispavanost
Na osnovu istraživanja (i iskustva) znamo kako sve možemo da izgledamo kada smo nenaspavani. Rezultati pokazuju da nas tada vide kao manje privlačne, manje zdrave i tužnije.

Stres
Razvedrite se i opustite – možda ćete izgledati privlačnije. U studiji iz 2013. godine žene koje su imale povišen hormon stresa- kortizol, bile su smatrane manje atraktivnim od strane heteroseksualnih muškaraca. Naučnici misle da je to zbog toga što manjak stresa uzorkuje zdravlje i plodnost.

Kada izgleda suviše srećno ili ponosno
Vedrina i osmeh generalno su privlačni kod žena, ali devojke baš i ne vole muškarce koji se suviše smeju. S druge strane, ponos je atraktivan kod muškaraca, dok momci ne vole devojke koje izgledaju suviše ponosno. To je pokazala studija iz 2011. godine na osnovu uzorka od oko 1.000 ljudi.

Kada nema smisla za humor
Nije vam potrebna nijedna studija da biste zaključili koliko je smisao za humor važan, muškarcima i ženama bez razlike.

Lenjost
Serija eksperimenata koji su objavljene 2004. godine pokazali su kako atraktivnost zavisi od mnogih osobina među kojima je i lenjost. U jednom eksperimentu, istraživači su pitali studente da ocene atraktivnost jedni drugih, na početku i na kraju kursa. Pokazalo se da su oni koji su rangirani kao prosečni na početku kursa, na kraju ocenjivani kao malo privlačni. Ispostavilo se da je to zbog njihove lenjosti.

Neiskrenost
Ako ste bili u iskušenju da lažete zbog svojih godina ili zarade da biste izgledali privlačnije – nemojte. Istraživači kažu da je neiskrenost glavna osobina koja odbija i muškarace i žene. To je pokazalo istraživanje iz 2006. godine.

Izvor: BIZLife

Life Style

humorlenjostmuskarcineiskrenostneispavanostprivlacnostzene

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *