Nešto što nikad ne biste trebali raditi ako želite biti srećni


Ako želite znati tajnu sreće – naučite jednu jedinu istinu …


Svi bismo željeli da se svi naši planovi ostvare, a da nas nevolje i brige zaobiđu. Ali to se događa samo u bajkama, a onda – ne svima.

Pogledajte sami kako živimo: iz nekog razloga se satima družimo na društvenim mrežama, gledajući u tuđe živote,  provodimo dane radeći za “neznanca”, brinući se o tome gde sve ide godinama …

Znate li šta radimo veći dio života? Brinemo! Ova destruktivna i apsolutno besmislena okupacija jednostavno proždire naše sate, dane, godine. Čak i kad nam se odjednom počne činiti da smo sredili sve probleme i strahove, ne, ne, i pojaviće se novi: „Šta ako? ..“

I čini se da većina razume da zabrinutost jednostavno troši živote, ali ne možemo brestati da brinemo.  Mi tvrdoglavo uništavamo svoje živote, unoseći u svoju maštu pretpostavke, prognoze i sve vrste horor priča.

Treba li nam to?

Ako želite naučiti tajnu sreće – naučite jednu jedinu istinu.  Jednostavno bi se trebalo prestati brinuti. Tako jednostavno. Ali, kako se ispostavilo, za mnoge je to praktično neizvodljivo. Možda zato što to nisu nikad pokušali. Prestanite se jesti teskobom.

Objasnit ću vam zašto je teskoba apsolutno beskorisna.

Nije važno kroz koje ste poteškoće i kataklizme već prošli mi nismo u mogućnosti predvideti što bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Sigurna sam da ste se tokom noći bacali u krevet i brinuli za sutra, brinuli o učenju u školi ili na univerzitetu, o svom poslu, računima, deci, automobilu, psu … I tako, vi i dalje možete bezbrižno brinuti sve dok vas rak zbog toge ne počne nagrizati.

Na ovom svetu ne postoji način da znamo šta nas čeka u budućnosti pa zašto onda uzalud trošiti vreme?

Da pojasnim, napominjem da su teskoba i planiranje budućnosti radikalno različite stvari. Anksioznost vas može samo paralizirati i sprečiti vas da krenete napred. Ali planiranje i pažljiva priprema, naprotiv, pomažu u koncentraciji, okupljanju i kretanju prema vašem cilju bez obzira na sve.

A to znači da ako se celu noć brinete, jednostavno dane i život provodite uzalud. Učinkovitost od takve “aktivnosti” je nula.

Ako se iz nekog razloga osvrnete i sjećate se i koliko dugo ste se brinuli, onda se sjetite da gotovo nijedan vaš zastrašujući scenarij nikad nije realizovan. Pa čak i ako se loše dogodilo, kako je to mogla sprečiti anksioznost?

Jednostavno se moraš prestati brinuti!

Kad potrošite previše vremena u brizi i razmišljanju o onome što bi se moglo dogoditi, gubite sposobnost koncentracije na ono što se događa ovde i sada.

U stvari vas verovatno brine nešto čak i čitajući ovaj članak. I pokušavate pročitati kako vas odvraćaju od dosadnih uznemirujućih misli. Oterajte ih kao dosadne muhe. Jer anksioznost te samo pojede, pojede tvoj život.

Naše telo i um nisu bili zabrinuti. I to je jedan od razloga zašto NE morate brinuti. Morate samo kliknuti na „prekidač“ sa natpisom „STOP“.

Ne treba komplikovati ono što je zapravo jednostavno i ispravno. Što god da vam se dogodi, vaša snalažljivost, sposobnost da se hrabro suočite sa činjenicama, planiranje budućnosti pomoći će vam da premostite apsolutno sve.

Naravno, sve na rečimazgleda tako jednostavno, jer je život prepun oštrih zaokreta i neočekivanih cik-caka. Ali to uopšte ne znači da se ne možete nositi sa svimo što sledi.Poret toga, niste jedna takva osoba na svetu.Svi svakodnevno rešavamo svoje probleme i suočavamo se sa teškoćama. A na kraju sve ispadne dobro. I nekako ste preživeli danas i niste umrli, zar ne?

Ako želite konstruktivno promeniti svoj život – prestanite brinuti o budućnosti.

Za početak se prestanite brinuti, na primer u sledeća 3 sata.Fokusirajte se na trenutni trenutak. Na primer, o čitanju ovog članka, koji sadrži veoma korisne životne savete.

Usredotočite se na to koliko je danas sveže i lepo na ulici. Ili o tome koje fantastične pantalone imate i kako sjajno izgledate u njima. Razmislite o onome do pet dana unapred.

Kad shvatite da imate kontrolu nad sadašnjim trenutkom, tada se sve teskobe i strahovi sami od sebe tope i nestaju.

Sigurna sam da ste više puta s užasom zamišljali da je modrica na nozi znak bolesti raka krvi ili da možete imati udes i  umreti.Ali ako mirno razmislite: kako znate šta i gde vam se može dogoditi? Ima li smisla brinuti da će vas rak nadvladati jer je zbog toga umrla vaša baka? Apsolutno besmisleno. Dovoljno je proći godišnje preventivne medicinske preglede, kao i mnogi drugi ljudi.

Ne brinite, preklinjem vas. Ne rasipajte život. On je prekratak da bi se mogao raštrkati.Prestanite brinuti i počnite živeti novi život.

Da, ponekad se možete uplašiti. Ali preživet ćete ovih nekoliko minuta i smiriti se.

Mnogo smo jači i izdržljiviji nego što možemo zamisliti. U suprotnom, čovečanstvo bi odavno izumrlo s dinosaurima. Iako mnogi od nas ponekad vole probati kapu s natpisom” Ne mogu to podneti “.

Skini je i baci daleko u okean. A onda će se život okrenuti novim prilikama. Pravit ćete planove za budućnost i sprovoditi ih umesto da se brinete.

Zakon privlačenja

anksioznostbrigabrinutibuducnostcrne mislimisliplaniranjerasporedvremezakon privlacenja

KOMENTARI SU ISKLJUČENI