Koronavirus je iz svemira doneo meteorit koji je eksplodirao nad Kinom, kaže britanski naučnik


“Naučnik koji veruje da je koronavirus stigao iz svemira na meteoru, tvrdi kako su vetrovi proširili bolest na najviše pogođene zemlje”

“Profesor Chandra Wickramasinghing iz Buckinghamskog centra za astrobiologiju tvrdi da je meteor koji je u oktobru eksplodirao nad Kinom pustio virusne čestice.  On je naveo da se virus se proširio “po celom svetu duž 40 i 60 paralele severne polulopte.”

“Stručnjaci za zarazne bolesti opovrgavaju tvrdnju profesora Wickramasingha, napominjući da je COVID-19 sličan ostalim poznatim koronavirusima. A ovo, objašnjavaju, sugeriše da su ljudima to prenele životinje a ne nedavno pali meteorit”, kažu u članku.

“Vrlo je verovatno da je iznenadno izbijanje novog koronavirusa vezano za meteorit iz svemira,” rekao je profesor Wickramasingh. Astrobiolog je pobornik  teorije prema kojoj se život prenosi kroz svemir uz pomoć meteorita, kometa i kosmičke prašine.

“Spomenuti meteor zabilježen je kao užarena svetleća kugla vatre koja je sijalaa nebom na severoistoku Kine oko 0:16 sati 11. oktobra 2019. Procenjuje se da se meteor, za kojeg se navodi da je tako sjajno osvetlio noćno nebo, raspao u atmosferi”, navodi se u publikaciji.

“Razmatramo naizgled neverovatnu mogućnost da je stotine biliona zaraznih virusnih čestica razbacanih u sitnoj ugljeničnoj prašini bilo oslobođeno togom pada metorita “, dodao je Wickramasingh. U prilog ovoj teoriji, on navodi „izvanrednu činjenicu“ da se izbijanje koronavirusa pojavilo u istoj regiji Kine gde je viđena vatrena kugla. Dodao je da je, prema njegovom mišljenju, meteor “sadržavao monokulturu infektivnih virusnih čestica CoV 2019-n ukrštenih s njim, koji su preživjeli u unutrašnjosti vrućeg meteora.” Verujemo da se zarazni uzročnici šire u svemiru, nose ih komete i mogu pasti na Zemlji kroz troposferu. To je moglo dovesti do velikih epidemija u ljudskoj prošlosti, kaže on.

Dejli mejl pitao je profesora Wickramasingha da li povezanost između eksplozije jednog meteora i izbijanja virusa dokazuje da je prva izazvala drugo. “Mislim da je ovo zanimljiva veza koju treba uzeti u obzir, ali to sigurno ne dokazuje da je bilo upravo tako”, priznao je profesor Wickramasingh.

Naučna zajednica je, međutim, u velikoj meri odbacila navode profesora Wickramasingha. “Najuvjerljiviji dokaz da SARS-CoV-2 nije doneo meteorit jest da je on tako usko povezan s drugim poznatim koronavirusima”, rekao je Dominic Sparks, specijalista za zarazne bolesti sa Londonskog univerzitetskog koledža.

Zanimljivosti

astrobiologepidemijakoledzmeteoritnaucna zajednicapad meteoritapandemijastudijeviruszarazne bolesti

KOMENTARI SU ISKLJUČENI