Švedski mediji najavili su početak III svetskog rata


Hans Wolfgang Michael Hansson, kolumnista švedskog lista Aftonbladet, smatra da je pandemija koronavirusa početak Trećeg svetskog rata. Novinar je izjavio da zemlje zatvaraju granice jednu po jednu, avioni prestaju da lete, škole prelaze na učenje na daljinu, kabineti se zatvaraju.

„Širom sveta se provodi jedan veliki, dosad neviđeni eksperiment“, izjavio je posmatrač švedskog izdanja RIA Novosti.

Prema autoru publikacije, takve oštre mere mogu spasiti živote desetinama hiljada ljudi, ali čovečanstvo možda neće moći ukloniti ekonomske posljedice rata virusom.

“Za sada možemo samo sedeti u našoj dobrovoljnoj izolaciji i gledati kako se naše ekonomije urušavaju skokovima i granicama”, napisao je.

Da pogorša nestabilnost situacije i činjenicu da niko ne zna koliko će to trajati. Nekoliko meseci, pola, godinu? – pita Hansson.

Novinar je sugerisao da će nakon nekog vremena čitavi sektori ekonomije u različitim zemljama prestati, milioni ljudi će postati nezaposleni, hiljade preduzeća će nestati.

“Švedska nije ratovala 200 godina ali sada je završila u ratu, kao i ostatak sveta. Je li ovo Treći svjetski rat? Vrlo neobičan rat protiv nevidljivog neprijatelja”, zaključio je.

Prošle sedmice je Svetska zdravstvena organizacija prepoznala izbijanje koronavirusa kao pandemiju – jaku epidemiju koja bi se mogla širiti po širokom području. Prema poslednjim podacima, u svetu se zarazilo više od 210 hiljada ljudi, više od deset hiljada njih je umrlo.

Izvor:http://alternatio.org/

Preveo: http://www.sigmundfrojd.com

Zanimljivosti

3 svetski rateksperimentIII svetski ratkoronavirusneprijateljnevidljivi protivniksvedskavojska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *